DISC & Drijfveren

DISC & Drijfveren voor teams en individu

 

DISC

DISC is een motivatie-observeringsinstrument gebaseerd op het idee dat emoties en gedrag niet ‘goed’ of ‘slecht’ zijn. Integendeel, gedrag laat juist zien waar iemand behoefte aan heeft. Als je iemands gedrag nauwkeurig observeert, is het makkelijker iemand te ‘lezen’ en in te spelen op wat iemand nodig heeft en motiveert. Dit geeft ons de mogelijkheid om te voorspellen wat iemand wel of niet blij maakt, wat de relatie verbetert en wat zorgt voor een meer harmonieuze en productieve werkomgeving!

 

Drijfveren

Onderzoek wijst uit dat de meest succesvolle mensen één eigenschap delen: zelfbewustzijn. Zij zijn zich meer dan gemiddeld bewust van hun eigen drijfveren en motivatie. Zij zoeken steeds organisaties, teams, functies en mensen die goed passen bij hun eigen drijfveren en motivaties. Ze zijn zich vaak ook bewust van de drijfveren en motivaties van andere mensen. Hierdoor gaan ze bewuster wel of niet de relatie en verbinding aan met anderen. Dit zorgt ervoor dat het voor hen makkelijker is om doelstellingen te behalen die in lijn zijn met hun drijfveren. Ze zijn zich tevens bewust van hun beperkingen en van de gebieden waarop ze niet effectief zijn. Dit geeft hen inzicht in wat hen niet inspireert en wat hen niet zal motiveren om te slagen.

Deze drijfveren analyse is uniek in de markt, omdat het zeven onafhankelijke en unieke aspecten van drijfveren en motivatie onderzoekt. Veel soortgelijke instrumenten kijken slechts naar zes dimensies, door het individualistische en politieke in één dimensie samen te voegen. Deze drijfveren analyse blijft trouw aan de originele werken van Dr Eduard Spranger en Gordon Allport, de twee belangrijkste onderzoekers op het vakgebied van drijfveren en motivatie. Deze analyse helpt je om je eigen unieke drijfveren en motivaties te ontdekken en te begrijpen.

Wanneer zet je het in?

Bij 1-op-1 coaching (bijvoobeeld bij loopbaancoaching)
Bij team training; wanneer teams in organisaties prettiger en effectiever samen willen werken.
 

In 2022 heb ik de DISC- en Drijfveren Certificering behaald. Dat betekent dat ik officieel opgeleid ben om zelfstandig DISC- en Drijfverenanalyses af te nemen en begeleidingsgesprekken te voeren. 

top